• Theme Joomla - Free and Commercial Joomla Templates, Components and Modules

  • HubStar - Central Hub for Manta Online (Hosting and Domain Services), Theme Joomla (Joomla! CMS Solutions) and Digital Design Media (Site Design and Digital Art Solutions)

Església
EspañolValenciàEnglish
Visita realista documentada
¡NUEVO! - En 360º
Para visionarla, pulse sobre la imagen
 

Saluda del Vicari

L’Associació de Sant Jordi té un sacerdot responsable dels temes religiosos i pastorals. Per a realitzar la seua missió, el “Vicari de Sant Jordi”, tal com se’l denomina col·loquialment, té l’ajuda del Cos de Majorals.

Llegiu-ne més...

 

Història de la Església de sant Jordi

Després de la victòria davant l’atac moro en 1276, els alcoians proclamen Sant Jordi patró d’Alcoi i prometen edificar un temple en honor seu. Desconeixem exactament la data de la seua construcció, però si que sabem per les actes notarials que ja en 1317 hi havia un temple, edificat segurament pròxim al portal de Sant Marc a l’antiga muralla de la vila, lloc on miraculosament es va aparéixer el sant.

Llegiu-ne més...

 

El Temple

No es pot precisar la data exacta de la primera església dedicada al Sant patró, però hi ha documents que donen testimoni de la seua existència en 1317. Al llarg dels segles es reparada i modificada, però la seua ubicació és sempre la mateixa, la que hui ocupa, el denominat Portal de Sant Marc.

Llegiu-ne més...

 

Les Façanes de la Església

La façana principal, situada al carrer de Sant Tomàs, d’estil neoromànic, està flanquejada per dos elements en forma de torres als costats, i representa simbòlicament la porta de la Jerusalem Celestial. Aquestes torres, arranquen de la seua part inferior des del sòcol completament llis. La part central està composta per dos nivells de finestres i la part superior amb una finestra amb arquivoltes més pronunciades; deixa pas la decoració d’arquets cecs que serveix de punt intermedi per a la ubicació de tres finestrals finals i la coberta de la torre amb una espècie de cornisa.

Llegiu-ne més...

 

l´interior de la Església

La seua planta, així com l’interior de l’edifici, present reminiscències bizantines, per la qual cosa el seu estil és neobizantí. L’entrada principal serveix de rebedor i està formada per un nàrtex rectangular, que dóna pas a la planta principal de forma quadrada, on es desenvolupa una creu grega inscrita que acaba en tres absis. Arrancant des del sòcol hi ha columnes adossades que tenen funció ornamental i que sostenen la cúpula.

Llegiu-ne més...

 

l´órgan Blancafort de sant Jordi

En 1984 la Junta Directiva acorda dotar al temple del patró d'un òrgan i l'encàrrec li va ser fet a Gabriel Blancafort i Paris. L'òrgan de característiques molt especials consta de tres cossos: cadereta, òrgan major i pedal, així com de dos teclats manuals de 58 notes i diverses extensions amb els seus pedals, registres i adaptaments. Va ser inaugurat el 20 d'abril de 1984 per a commemorar el primer Centenari de la Música de la Festa d'Alcoi.

Llegiu-ne més...

 

Horari de misses i celebracions

 

Església de Sant Jordi
C/ Sant Tomàs, s/n
03801 ALCOI
 
Telèfon: +34 96 554 11 97
 

Llegiu-ne més...

 

Web nominada en 2011

III Premios Web de Alicante | laverdad.es 

Últimes notícies i comunicats
Àrea privada
Tenim 101 visitants en línia
Visites del contingut : 1664299