• Theme Joomla - Free and Commercial Joomla Templates, Components and Modules

  • HubStar - Central Hub for Manta Online (Hosting and Domain Services), Theme Joomla (Joomla! CMS Solutions) and Digital Design Media (Site Design and Digital Art Solutions)

Església | L'interior
EspañolValenciàEnglish
Visita realista documentada
¡NUEVO! - En 360º
Para visionarla, pulse sobre la imagen
 

l´interior de la Església

La seua planta, així com l’interior de l’edifici, present reminiscències bizantines, per la qual cosa el seu estil és neobizantí. L’entrada principal serveix de rebedor i està formada per un nàrtex rectangular, que dóna pas a la planta principal de forma quadrada, on es desenvolupa una creu grega inscrita que acaba en tres absis. Arrancant des del sòcol hi ha columnes adossades que tenen funció ornamental i que sostenen la cúpula.

A l’entrada observem una forta coberta allindada, base del suport del cor que alberga l’orgue. Aquest orgue de característiques molt especials va ser construït per Gabriel Blancafort. Consta de tres cossos: cadereta, orgue major i pedal, així com de dos teclats manuals de 58 notes i diverses extensions amb els seus pedals, registres i acoblaments. Va ser inaugurat el 20 d’abril de 1984 per a commemorar el primer Centenari de la Música de la Festa d’Alcoi.

En el lateral esquerre queda entronitzada la imatge de la Mare de Déu amb el Xiquet i en el dret una vidriera amb la imatge del Sant Jordi de Donatello, esbós de Rigoberto Soler Pérez.
 
La cúpula està sostinguda per trompes amb decoració geomètrica. Està precedida per un tambor amb vuit finestrals coberts per vidrieres que representen els sants relacionats amb Alcoi: la Immaculada Concepció, Sant Jordi infant, Sant Maur, Sant Roc, Sant Miquel, el Jesuset del Miracle, la Mare de Déu dels Lliris i Sant Gregori d’Òstia.
En la part central del temple, i als dos laterals, queden dues llunes de mig punt decorades en estil bizantí amb sanefes, que representen els escuts d’Alcoi i Aragó, dissenyades per l’arquitecte alcoià Roc Monllor Boronat. En la seua part central estan representats els quatre evangelistes i, en el centre, Jesús que beneeix (pantocràtor), pintures de Fernando Cabrera Gisbert.
 
En el braç lateral esquerre està col·locada la imatge eqüestre de Sant Jordi, conjunt escultòric policromat de més de 700 kg. de pes, obra de l’escultor valencià Enrique Galarza, realitzada en 1940. En la cantonera, el reliquiari, d’estil neogòtic, verdadera joia que guarda al seu interior la Relíquia de Sant Jordi, dues falanges d’un dit de la seua mà.
L’absis central és la part més important de l’església i en destaca sobre la resta. Tres escalons, que simbolitzen el Pare, el Fill i l’Esperit Sant, els separen de la ubicació dels fidels. Al peu, la tomba del penitent piemontés Casimiro Barello Morello, que va morir a Alcoi en 1884. Al davant, el sensacional llenç que representa la batalla que els alcoians van mantenir en 1276, tal com la va interpretar el genial pintor Fernando Cabrera Cantó. Davant d’aquest, en la part central, destaquen dos àngels de marbre blanc, reproducció fidedigna dels realitzats per l’escultor alcoià Lorenzo Ridaura, que van ser destruïts en 1936, els quals que sostenen el pedestal on s’alça la imatge de Sant Jordi infant, coneguda pels alcoians com “El Xicotet”, escultura policromada de l’escola valenciana. Completen l’absis principal un arc amb símbols que fan referència a les Festes de Moros i Cristians que la nostra ciutat celebra cada 22, 23 i 24 d’abril.
 
La cantonada dreta l’ocupa una porta que dóna accés a la sagristia, sobre la qual hi ha col·locada una xicoteta vidriera que ens recorda la noblesa del nostre Mossén Torregrossa, esbós de l’artista alcoià Rafael Guarinos.
El tercer absis és una porta amb eixida al carrer de Sant Blai. Només s’utilitza per a donar entrada i eixida a la imatge de Sant Jordi eqüestre, cada 23 d’abril, en la Processó General que el poble d’Alcoi dedica al seu patró primari, Sant Jordi.
 
 
 

Web nominada en 2011

III Premios Web de Alicante | laverdad.es 

Últimes notícies i comunicats
Àrea privada
Tenim 149 visitants en línia
Visites del contingut : 1674951