• Theme Joomla - Free and Commercial Joomla Templates, Components and Modules

  • HubStar - Central Hub for Manta Online (Hosting and Domain Services), Theme Joomla (Joomla! CMS Solutions) and Digital Design Media (Site Design and Digital Art Solutions)

Església | El temple
EspañolValenciàEnglish
Visita realista documentada
¡NUEVO! - En 360º
Para visionarla, pulse sobre la imagen
 

El Temple

No es pot precisar la data exacta de la primera església dedicada al Sant patró, però hi ha documents que donen testimoni de la seua existència en 1317. Al llarg dels segles es reparada i modificada, però la seua ubicació és sempre la mateixa, la que hui ocupa, el denominat Portal de Sant Marc.

Entre 1901 i 1904 es crea la vicaria esperada de Sant Jordi, que ocupa Leonardo Pérez Ferrándiz. És en aquest període de temps quan el temple amenaça ruïna i s’especula sobre la possibilitat d’enderrocar-lo totalment i construir-ne un de nou. El 20 de juny de 1913, l’arquebisbe de València n’autoritza la demolició i es nomena una comissió per a ser construït de nou, formada per homes significatius de l’art i de la cultura, entre els quals hi ha Fernando Cabrera Cantó, aleshores assessor artístic de l’Associació de Sant Jordi, i els arquitectes Timoteu Briet Montagud i Vicent Pascual Pastor. En 1921 es beneeix la nova i flamant església després que el pintor Fernado Cabrera Cantó acabara el llenç que s’adossa al mur del presbiteri.

 

Web nominada en 2011

III Premios Web de Alicante | laverdad.es 

Últimes notícies i comunicats
Àrea privada
Tenim 137 visitants en línia
Visites del contingut : 1674932