• Theme Joomla - Free and Commercial Joomla Templates, Components and Modules

  • HubStar - Central Hub for Manta Online (Hosting and Domain Services), Theme Joomla (Joomla! CMS Solutions) and Digital Design Media (Site Design and Digital Art Solutions)

Sant Jordi | Vida
EspañolValenciàEnglish
Visita realista documentada
¡NUEVO! - En 360º
Para visionarla, pulse sobre la imagen
 

Vida de sant Jordi

Poques i confuses són les dades que es tenen de la vida de Jordi de Capadòcia. Se sap que va nàixer en aquesta regió de l’Àsia Menor probablement l’any 279 de la nostra era. Va rebre les aigües baptismals i se li va imposar el nom de Jordi, que significa ‘home del camp’. Sa mare, persona molt religiosa, li va ensenyar la doctrina cristiana i el va animar a estudiar teologia, grec i llatí. Son pare, anomenat Geronci, va ser militar. Després de la seua mort, Jordi se’n va anar a viure a Palestina amb sa mare i allí va ingressar en la milícia seguint la vocació paterna. Molt jove va accedir al grau de tribú comicial, és a dir, triat pel poble.

 
En aquella època l’Imperi Romà d’Orient tenia com a emperador Dioclecià i la capital estava situada a Nicomèdia, on va residir Jordi. Quan va morir sa mare, ven tots els seus béns heretats i reparteix els diners entre els pobres.
 

En aquell temps, l’emperador publica un edicte de persecució dels cristians, el qual és exposat al palau imperial. Jordi el trenca i fa professió pública de la seua fe, per la qual cosa és empresonat i sotmés a diversos turments, dels quals eixia incòlume, fins que finalment va ser decapitat, amb tota probabilitat l’any 303. El seu cos, arreplegat pel seu serf Pasícrates, va ser portat a Lydda on se li va donar sepultura; ja en temps de l’emperador Constantí, va ser traslladat a un temple erigit en honor seu i les seues relíquies repartides per tot l’orbe cristià.

 

Web nominada en 2011

III Premios Web de Alicante | laverdad.es 

Últimes notícies i comunicats
Àrea privada
Tenim 107 visitants en línia
Visites del contingut : 1674901